Frågor och svar

Vad är Siirto-mobilbetalning och hur fungerar den?

Med hjälp av Siirto-betalningen kan du enkelt och snabbt betala din tågbiljett med din mobiltelefon. När du väljer Siirto-betalningen som betalningssätt skickar vår webbshop en begäran om att godkänna betalningen direkt till din banks mobilapp. För att köpa biljetten behöver du bara godkänna betalningen. För tillfället erbjuder Nordea, OP och S-Pankki sina kunder Siirto-tjänsten. Bekanta dig med Siirto

Vad allt ingår i VR Närtåg-mobilappen?

I VR Närtåg-appen går det enkelt att köpa biljetter till VR:s närtåg mot Riihimäki, Lahtis och Sjundeå. I praktiken är dessa R-, T-, D-, Z- och Y-tågen inom VR:s närtrafikområde.

Varför finns det två skilda appar: VR Närtåg och VR Mobil?

Vi vill erbjuda en lättanvänd app som utnyttjar ny teknologi. Det var inte möjligt för oss att göra alla de ändringar våra kunder önskade i den tidigare generationens VR Mobil-app.

Varför borde jag ladda ner VR Närtåg-appen? Vad är det för nytta med att logga in?

VR Närtåg-mobilappen är det snabbaste, bekvämaste och säkraste sättet att köpa tågbiljetter då du reser i riktning mot Riihimäki, Lahtis och Sjundeå. Genom att logga in med dina egna Veturi-användaruppgifter kan du i fortsättningen köpa biljetter med några klick. Appen identifierar även de rutter du oftast använder och var du befinner dig.

Om jag är medlem i Veturi, måste jag registrera mig på nytt?

Nej, det behöver du inte. Dina Veturi-användaruppgifter fungerar även i den nya appen. Första gången ska du logga in i appen.

Kan jag köpa engångsbiljetter utan att logga in?

Ja, det kan du. Men om du regelbundet reser i riktning mot Riihimäki, Lahtis eller Sjundeå rekommenderar vi att du identifierar dig som Veturi-medlem. Då kan du köpa biljetter snabbare och lättare.

Hur länge gäller biljetten?

Biljetten gäller i två timmar och är under den tiden giltig på den köpta rutten i VR:s närtåg i riktning mot Riihimäki, Lahtis och Sjundeå. Man måste köpa biljetten innan man stiger på tåget. VR Närtåg-appen visar i samband med köpet följande tåg där biljetten är giltig.

Var sparas de köpta biljetterna?

Om du är inloggad då du köper biljetterna, sparas de i din egen biljettmapp.

För vilka telefoner finns appen?

VR Närtåg-appen kan laddas ner på iPhone- och Android-telefoner. Tyvärr finns appen inte för Windows Phone. Appen finns för operativsystemen iOS 9 och iOS 10 samt för Androids version 5 och högre.

Kan jag köpa biljetter till närtågtrafiken via beta.vr.fi?

Ja, det kan du. Det går att välja klockslag både på beta.vr.fi och i VR Närtåg-appen, och biljetten gäller i två timmar.

Måste biljetten gälla innan jag stiger på tåget?

Ja, biljetten måste gälla då du stiger på tåget.

Gäller biljetten endast i en riktning?

Biljetten är en enkelbiljett som gäller på rutten du köpt.

Kan jag köpa en sms-biljett?

För tillfället går det inte, men vi lyssnar på våra kunder och utvecklar ständigt våra tjänster efter behov.

Kan jag även köpa HRT:s tågbiljetter i appen?

Det går inte att köpa biljetter till HRT-området i VR Närtåg-appen, men i framtiden kan du behändigt gå från en app till en annan med hjälp av länkar.