Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä kaikkea VR Lähijunat -mobiilisovellus pitää sisällään?

VR Lähijunat -sovelluksessa voit ostaa kätevästi VR:n lähijunien liput Riihimäen, Lahden ja Siuntion suuntaan. Käytännössä ne ovat R-, T-, D-, Z- ja Y-junat VR:n lähiliikennealueella.

Miksi on kaksi sovellusta: VR Lähijunat ja VR Mobiili?

Haluamme tarjota helppokäyttöisen ja uutta teknologiaa hyödyntävän sovelluksen. Aikaisemman sukupolven VR Mobiili -sovellukseen ei ollut mahdollista tehdä kaikkia asiakkaidemme toivomia muutoksia.

Miksi minun pitäisi ladata VR Lähijunat -sovellus? Mitä hyötyä on kirjautumisesta?

VR Lähijunat -mobiilisovellus on nopein, mukavin ja turvallinen tapa ostaa junalippuja, kun matkustat Riihimäen, Lahden ja Siuntion suuntaan. Kun kirjaudut sovellukseen omilla Veturi-tunnuksillasi, voit ostaa lipun jatkossa muutamalla klikkauksella. Sovellus tunnistaa myös useimmin käyttämäsi reitit ja sijaintisi.

Jos kuulun Veturiin, pitääkö minun rekisteröityä uudelleen?

Ei tarvitse. Veturi-tunnukset toimivat myös uudessa sovelluksessa. Ensimmäisellä kerralla sinun pitää kirjautua sovellukseen.

Voinko ostaa kertalipun ilman kirjautumista?

Kyllä voit. Mutta jos matkustat säännöllisesti Riihimäen, Lahden tai Siuntion suuntaan, suosittelemme, että kirjaudut omilla Veturi-tunnuksillasi. Se tekee lipun ostamisesta sinulle entistä nopeampaa ja helpompaa.

Kuinka kauan lippu on voimassa?

Lippu on voimassa kaksi tuntia ja käy sinä aikana ostetulle reitille VR:n lähijuniin Riihimäen, Lahden ja Siuntion suutaan. Lippu on ostettava ennen junaan nousua. VR Lähijunat -sovellus näyttää oston yhteydessä seuraavat junat, joihin lippu kelpaa.

Mihin ostetut liput tallentuvat?

Jos ostat liput kirjautuneena, ne tallentuvat omaan lippukansioon.

Mihin puhelimiin sovelluksen voi ladata?

VR Lähijunat -sovellukset voi ladata iPhone- ja Android-puhelimiin. Valitettavasti sovellusta ei saa Windows Phone -laitteisiin. Tuetut käyttöjärjestelmät ovat iOS 9 ja iOS 10 sekä Androidin versiot 5 ja suuremmat.

Voinko ostaa beta.vr.fi:ssä lähijunaliikenteen lipun?

Kyllä voit. Sekä beta.vr.fi:ssä, että VR Lähijunat -sovelluksessa voi valita tietyn kellonajan, ja junalippu on voimassa kaksi tuntia.

Pitääkö lippu olla voimassa ennen junaan nousua?

Kyllä, lippu pitää olla voimassa junaan noustessa.

Onko lippu voimassa ainoastaan yhteen suuntaan?

Lippu on yhdensuuntainen ostamallesi reitille.

Voiko ostaa tekstiviestilipun?

Tällä hetkellä ei voi, mutta kuuntelemme asiakkaitamme ja teemme jatkokehitystä sen mukaisesti.

Voiko sovelluksesta ostaa myös HSL:n junalippuja?

VR Lähijunat -sovelluksesta ei voi ostaa HSL-alueen lippuja, mutta tulevaisuudessa eri sovellusten välillä pääsee liikkumaan kätevästi linkkien avulla.

Mihin maksukortin tiedot tallentuvat VR Lähijunat ja beta.vr.fi -sovelluksissa?

Veturilainen voi halutessaan tallentaa maksukorttinsa tiedot helpottamaan maksamista jatkossa. Tällöin maksukorttitiedot tallentuvat auktorisoidun maksupalveluntarjoajan (Nets Finland Oy) järjestelmään. Maksukorttitietoja ei tallenneta VR:n järjestelmiin, eikä VR:llä ole pääsyä maksukorttitietoihin. VR tallentaa ainoastaan maksukorttibrändin sekä maksukortin neljä viimeistä numeroa ja voimassaoloajan.

Maksaminen tapahtuu kokonaan maksupalveluntarjoajan verkkopalvelussa suojatussa yhteydessä. Maksukorttitiedot siirtyvät SSL-suojatun yhteyden kautta palveluntarjoajan maksamisjärjestelmään, eivätkä ulkopuoliset pääse näkemään maksukortin tietoja. Maksupalveluntarjoaja käsittelee tietoja kansainvälisten korttiyhtiöiden ylläpitämän maksukorttialan tietoturvastandardin (PCI DSS) mukaisesti.

Veturi-asiakas voi poistaa tallentamansa maksukortin Omat tiedot -osiosta. Tiedot ovat tämän jälkeen edelleen tallennettuna maksupalveluntarjoajan järjestelmässä. Tämän osalta asiakkaan tulee olla yhteydessä suoraan maksupalveluntarjoajaan.

Jos liityn Veturiin beta.vr.fi:ssä, niin toimiko tunnus myös vr.fi:n puolella?

Kyllä toimii, sama Veturi-tunnus käy niin vr.fi:ssä kuin beta.vr.fi:ssä sekä VR Lähijunat - ja VR Mobiili -sovelluksissa.

Miten voin päivittää omia tietojani?

Voit muokata tietojasi, kun olet kirjautunut sisään Veturi-tunnuksilla. Kirjautuneena sisään löydät Omat tiedot -osion, jonka kautta voit esimerkiksi päivittää uuden sähköpostiosoitteen tai täydentää autosi tiedot autojunapaketin ostoa ajatellen.

Mitä teen, kun olen unohtanut salasanani?

Mikäli olet unohtanut salasanasi, voit itse vaihtaa unohtuneen salasanan uuteen beta.vr.fi-sivustolla tai VR Lähijunat -mobiilisovelluksessa. Voi myös tilata uuden salasanan sähköpostiisi VR.fi verkkokaupassa samasta paikasta, mistä kirjautuminen Veturiin löytyy.