Uudistukset helpottavat ja selkeyttävät junalippujen ostamista puhelimella, tabletilla ja tietokoneella

Nyt tehtävät uudistukset ovat osa isompaa kehityshanketta, jossa lippujen ostamisesta tehdään sinulle kaikilla päätelaitteilla entistä vaivattomampaa, nopeampaa ja selkeämpää. Uusi raikas ilmeemme henkii jo rentoa matkatunnelmaa!

Ensimmäisessä vaiheessa voit ostaa lähijunaliikenteen lippuja Riihimäen, Lahden ja Siuntion suuntaan joko VR Lähijunat -sovelluksella tai beta.vr.fi-sivustolta. Käytännössä uudistus koskee R-, T-, D-, Z- ja Y-junia.

VR Lähijunat -mobiilisovellus on mukavin, nopein ja helpoin tapa ostaa lippu.

Lippusi on aina voimassa kaksi tuntia. Voit kuitenkin itse valita lippusi voimassaoloajankohdan alkamisen. Voit valita lippusi voimassaolon alkamaan joko välittömästi tai valita sen alkamaan esimerkiksi myöhemmin tänään tai huomenna.

Kätevintä ja helpointa sinulle on ostaa lippu kirjautuneena Veturi-tunnuksilla. Yksi kirjautuminen heti alkuun riittää. Sen jälkeen voit ostaa lippusi muutamalla klikkauksella, eikä sinun tarvitse syöttää esimerkiksi pankki- tai luottokortin tietoja uudelleen.

Uusi sovellus tunnistaa mistä olet lähdössä. Se oppii useimmin kuljetut reittisi ja osaa ehdottaa niitä sinulle. Näin lipun ostaminen nopeutuu ja helpottuu entisestään.

Lähijunaliikenteen liput nyt myös verkkopalvelusta etukäteen

Kun haluat ostaa lähijunaliikenteen lipun etukäteen verkkopalvelusta, voit tehdä sen kirjautumalla Veturi-tunnuksillasi samalla tavalla kuin uudessa mobiilisovelluksessa muutamalla klikkauksella. Näin saat lippusi sähköpostiisi.

Voit myös ohittaa kirjautumisen ja ostaa lippusi tunnistautumattomana. Tällöin palvelu ei seuraavalla kerralla ehdota sinulle aiemmin kuljettua reittiä, joka nopeuttaa ja helpottaa ostoasi.

Valitset palvelussa junan itse, ja lippu on voimassa kaksi tuntia lähtöhetkestä.

Jäikö jotain avoimeksi? Katso usein kysytyt kysymykset >>